http://vipzone.reblog.hu/files/azsia.jpg?full=1

Tegnap lett vége a Pumpedék című kétes megítélésű sorozatnak az RTL Spike-on. Annak kapcsán kicsit félve meg is jegyeztük, hogy milyen titokzatos okból gyárt egy csatorna tartalmat, ha utána azt gyakorlatilag szinte sehol nem teszi elérhetővé. Na de félre a sirámokkal, másnap mintegy kárpótlásképpen elkezdődött a TV2-n az Ázsia Expressz elnevezésű celebkínzó show, ami nyilván konkurenciája kívánt lenni a nemsokára kezdődő Celeb vagyok, ments ki innen, című, immár komoly hagyományokkal rendelkező RTL-es shownak. Ezúttal úgy tűnik az egykori csigatévé volt a gyorsabb és a tegnapi adást elnézve bele is adtak apait, anyait. Az Ázsia Expressz ugyanis teljesen vállalható műsor a maga műfajában. Kifejezetten kellemes volt végig nézni a Survivor kínosan érdektelen fordulatai után.

„A műsorban minden páros napi egy dollárral a zsebében kell, hogy eljusson a kitűzött célállomásra, ami nem kis feladat, hiszen gyorsaságuk azon múlik, ki-hogyan találja fel magát egy olyan idegen országban, ahol nem nagyon beszélnek idegen nyelveket, és teljesen más körülmények között élnek, mint hazai hírességeink.”


A teljes adás visszanézhető itt

Ázsia Expressz - 1. adás teljes rész


Az Ázsia Expressz lényege, hogy a párok Vietnamból Laoszon és Kambodzsán át jussanak el Thaiföldre úgy, hogy napi egy dollárjuk van erre. A táv nem kevés, 5000 kilométer. És tényleg vannak jó párosok! A prímet természetesen Berki Krisztián és partnere viszi, aki nem más, mint a többszörös bankrablásért elítélt Whiskys rabló, Ambrus Attila. De olyan ismert személyiségek is kitették magukat a szenvedéseknek, mint:

Cseke Katinka és Pallavicini Zita

Muri Enikő és Fésüs Nelly

Gaál Noémi és Németh Lajos

R. Kárpáti Péter és a lánya, Kárpáti Rebeka

Kulcsár Edina és Csuti

Megyeri Csilla és Molnár Zsolt

A műsor házigazdája Ördög Nóra

Az első részben derült égből villámcsapásként a döcögő vonat kellemes nyugalmából tették ki az ismeretlen ázsiai utcasarokra hőseinket, akiknek gyakorlatilag egy fillér és nyelvtudás nélkül kellett eljutniuk egy autóval is kétórányira lévő tengerparti városkába. Bátran mondhatjuk, hogy minden nyelvtudás nélkül, mert számunkra kicsit megdöbbentő módon meglett, felnőtt emberek elutaztak egy ismeretlen kontinensre egy olyan játékba, ahol teljességgel magukra vannak utalva, anélkül, hogy legalább angolul eligazítást tudnának kérni. Így aztán többnyire magyarul kezdték el kérlelni a ledöbbent vietnámi sofőröket, hogy ugyan már vigyék el őket ingyen a 2oo kilométerre lévő célponthoz. Az akció pikantériája az volt, hogy azok a párosok, akik valamennyire képesek voltak angolul kommunikálni, azok sem nagyon találtak megértésre, köszönhetően a fogadó fél nyelvtudásának hiányára. Berki Krisztián persze itt sem tagadta meg magát, természetesen úgy próbált meg bekéredzkedni a neki tetsző autókba, hogy elmesélte mekkora sztár ő idehaza, sajnos nem igazán ért célt vele, mivel Vietnámban viszonylag kevesen követték eddig a karrierjét. Szerencsére a meleg helyzetekben a Whiskys rabló is észen volt ezért nem verték meg már az első napon Magyarország legnagyobb arcú celebjét. Ambrus Attilát említve, őt már azért is érdemes volt beválogatni a műsorba, mert igazán szürrealisztikus módon egy vietnámi autó hátsó ülésén szólta el magát olyan dologról, amikért korábban, kíváncsi rendőrök garmadája a fél karját odaadta volna, hogy megtudhassa.

Ambrus Attila évekig titkolta, de a kamerák előtt szólta el magát a rablásaival kapcsolatban:

Ambrus Attila Vietnámig tartotta magában a nagy titkot

Ma este folytatódik a műsor, tényleg érdemes nézni. Nekünk nagyon tetszett.

Nyomj te is egy megosztást!

.