Blikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal december 1-én razziát tartottak Galambos Lajos mocsai birtokán, római kori kincseket kerestek. ám egy földbe süllyesztett tartályt találtak, ami miatt eljárás indulhatott.

A NAV munkatársai mintát vettek a tartályból, majd a nyomozást lezárták és megszüntették az eljárást a jelenleg előzetesben lévő zenész ellen.     

Lajcsi birtokán vizsgálódtak a NAV munkatársai/Fotó: Weber Zsolt

„A minta bevizsgálásának eredményeként kiderült, hogy a tartályban lévő ásványolaj nem jövedéki adóköteles nehézpárlat. A laborvizsgálat eredménye alapján a megindított jövedéki eljárást a NAV megszüntette.” - közölte a Bors megkeresésére Suller György Attila, a kommunikációs főosztály vezetője.

A korábbi ügyekben viszont nem volt ilyen szerencséje Galambosnak.

A Blikk is megírta, hogy Galambos Lajost, illetve feleségét, valamint harmadik társukat szeptember 21-én őrizetbe vették. A zenész mocsai birtokán korábban illegális áram-, gáz- és vízvételezés nyomaira bukkantak, a szintén a tulajdonában lévő Mocsa Öregtó Kft. telephelyén, Boldogasszonypusztán, valamint a szintén hozzá köthető tatai Boglárka Apartmanparkban is.

    

A zenész birtokán illegális áram-, gáz- és vízvételezés nyomaira bukkantak/Fotó: Pozsonyi Zita


Lajcsit és társait lopással és vesztegetéssel gyanúsítják. A kár 30 millió is lehet.

A zenész feleségét szeptember végén kiengedték az előzetesből.

Galambos Lajos még mindig előzetesben van/Fotó: Isza Ferenc

Nyomj egy megosztást!

.